Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine

Dobrodošli na spletni strani www.svetlesa.si, s katero upravlja podjetje Zgonc d.o.o. Sodražica, Jelovec 12, 1317 Sodražica – v nadaljevanju ponudnik. Spletna trgovina www.svetlesa.si je platforma, namenjena predstavitvi in prodaji izdelkov potencialnim kupcem. Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Spletna trgovina je namenjena tako fizičnim kot pravnim osebam.

Registracija uporabnika

*Ob registraciji v spletno trgovino obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ki ga sam določi v svojem profilu ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Dostopnost informacij

Ponudnik bo kupcu vselej zagotovil informacije kot so: identiteto podjetja, kontaktne naslove, bistvene značilnosti blaga oziroma storitev, dostopnost izdelkov, pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve, vse cene jasno in nedvoumno določene, način plačila in dostave, časovno veljavnost ponudbe, rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe ter pogojih za odstop in pojasnjen postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Načini plačila

V spletni trgovini so trenutno omogočeni naslednji načini plačila:

– nakazilo na transakcijski račun podjetja po predračunu (UPN nalog)

Kupec predračun prejme po e-pošti, rok plačila predračuna je pet (5) delovnih dni od prejema predračuna, sicer ima trgovec pravico da odstopi od pogodbe. V kolikor do poteka roka za plačilo predračun ni plačan se šteje, da je pogodba razvezana po samem zakonu, ponudnik pa v tem primeru več ne jamči rezervacije za naročene izdelke ter je prost vseh obveznosti iz naslova tega konkretnega naročila.

Pri plačilu predračuna se sklicujte na naslednje podatke:

ZGONC d.o.o. Sodražica, Jelovec 12, 1317 Sodražica

NLB: SI56 0232 1001 1778 860 / BIC: LJBASI2X / NLB d.d. Ljubljana

V polju koda namena lahko izberete OTHR. V polje sklic na UPN nalogu najprej vnesite SI00, za tem pa številko vašega naročila (npr. SI00 0045).

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti prodajalca v osmih dneh od prejema. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Dostopnost informacij

Ponudnik bo kupcu vselej zagotovil informacije kot so: identiteto podjetja, kontaktne naslove, bistvene značilnosti blaga oziroma storitev, dostopnost izdelkov, pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve, vse cene jasno in nedvoumno določene, način plačila in dostave, časovno veljavnost ponudbe, rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe ter pogojih za odstop in pojasnjen postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Dostava

Dostavo za spletna naročila opravljajo ponudnik GLS (General Logistics Systems) ter Pošta Slovenije. Čas dostave je odvisen od pogodbnenega partnerja za dostavo pošiljk in nanj nima ponudnik nima vpliva. Izbira dostavne službe s strani kupca ni možna, ponudnik sam določi, s katero dostavno službo bo poslal paket. Ponudnik mora blago dostaviti v obljubljenem času.

Strošek dostave je odvisen od velikosti, dimenzij in teže pošiljke ter vključuje stroške dostave, stroške pakiranja in priprave. Strošek dostave se lahko spreminja skladno z vsakokrat veljavnim cenikom dostavne službe, pri čemer se strošek dostave po trenutku, ko je naročilo oddano in se pogodba skladno s Splošnimi pogoji šteje za sklenjeno, ne more več spremeniti.

Možen je tudi osebni prevzem na sedežu podjetja. V tem primeru stroškov prevzema ni.

Dobavni rok

Dobavni roki so izraženi v številu delovnih dni in sicer 3-10 dni od dneva naročila. Trudimo se da izdelke vedno pošljemo v čimkrajšem možnem času.

Veljavnost ponudbe in cena

Vse cene vključujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Če izdelek ni na zalogi, lahko pride do spremembe cene, o čemer ponudnik kupca obvesti. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja. Vse cene navedene v spletni trgovini so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov dostave (glej zavihek dostava).

Pridržujemo si pravico do napak pri cenah v spletni trgovini www.svetlesa.si, o čemer bomo kupca obvestili v 24 urah od oddaje naročila in mu povrnili morebitne stroške, ki so že nastali iz tega naslova.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu “Naročilo potrjeno”). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Kako poteka postopek nakupa

1. Oddano naročilo – Kupec po oddaji naročila prejme e-poštno obvestilo, da je naročilo prejeto. Na tem koraku ima kupec možnost preklicati naročilo.


2. Naročilo potrjeno – Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za dodatna vprašanja ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko (v kolikor je bila posredovana). Pri dobavi blaga, ki ga ponudnik nima na zalogi v lastnem skladišču, je ponudnik izključno vezan na dobavo s strani ponudnikovega dobavitelja in na čas, v katerem lahko ponudnikov dobavitelj dostavi blago do ponudnika. Prek elektronske pošte ponudnik kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo blaga. Če je dobavni čas zelo dolg in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči ponudniku, ki bo artikel odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva. Ostale artikle iz naročila pa po želji kupca, ali dobavil, ali pa celotno naročilo storniral. Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi ne-dobave blaga, ki ga ponudnik nima na zalogi v lastnem skladišču.

3. Blago odpremljeno – Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh podjetju pisno sporoči odstop od pogodbe, in sicer na kontaktni e-naslov: info@zgonc.net. Potrošnik mora nato blago vrniti podjetju v 14 dneh po pisnem sporočilu o odstopu potrošnika od nakupa. Potrošnik brez, da bi moral navesti razlog za odstop od pogodbe izpolni obrazec za odstop od pogodbe izdelkov, ki je na voljo tukaj.

Kupec sam krije neposredne stroške vračila. Izdelki morajo biti nerabljeni in nepoškodovani. Priložena mora biti kopija naročila. Stroške vračila blaga krije kupec. Ponudnik vrne celotno kupnino (kupnina s stroški dostave) takoj ko je mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu potrošnika od nakupa. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema vrnjenih izdelkov.

Reklamacija

V primeru, da izdelek nima lastnosti, ki jih trgovec izrecno zagotavlja ali je trgovec poslal napačne izdelke, izdelke v napačni količini ali le ti kako drugače odstopajo od kupčevega naročila lahko kupec prijavi reklamacijo na naš e-mail naslov: info@zgonc.net.

Kupec ima pravico, da v reklamacijskem zahtevku navede način rešitve reklamacije. Lahko predlaga zamenjavo blaga ali vračilo denarja. Vrnjenemu blagu je potrebno predložiti kopijo originalnega računa.
Trgovec bo vsako reklamacijo ali pritožbo obravnaval v skladu z določili Zakona o varstvu potrošnikov.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila, ali zamenjavo naročenega izdelka. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Za tipkarske napake ne odgovarjamo.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti na e-naslov info@zgonc.net ali po klasični pošti na naslov: Zgonc d.o.o. Sodražica, Jelovec 12, 1317 Sodražica.

Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.